Ταξίδι, Το πνεύμα του Σεράγεβο

Spirit of Sarajevo

Τα σημάδια του παρελθόντος εξακολουθούν να παραμένουν, αλλά η πρωτεύουσα της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης αγκαλιάζει τη ζωή και για το μέλλον.

Σεράγεβο μπορεί να είναι το πιο διάσημο για την μοιραία μέρα στο 1914, όταν η δολοφονία του Αυστριακού Αρχιδούκα φραγκίσκου Φερδινάνδου και της συζύγου του Σόφι σε ένα ανοικτό αυτοκίνητο δίπλα στη λατινική Γέφυρα πυροδοτήσει μια αλυσίδα γεγονότων, που οδήγησαν στον Παγκόσμιο Πόλεμο Ι. Με ψηλαφητή πνεύμα από αντιμέτωποι με σκοτεινά κεφάλαια στο παρελθόν, οι κάτοικοι της πόλης σήμερα είναι αισίως προς το μέλλον.

Η καρδιά της πόλης περιστρέφεται γύρω από το πολύβουο του 15ου αιώνα ιστορική συνοικία της Bascarsija hurtiglån, το παζάρι για το εμπόριο κατά τη διάρκεια της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας μακρά κανόνα. Ένας λαβύρινθος από στενά πέτρινα δρομάκια επιτρέπει για μια βόλτα παρελθόν εστιατόρια, ναργιλές καφετέριες, και καταστήματα με σουβενίρ ξεχειλίζει με περίπλοκα σφυρήλατο μέταλλο.

Πλάκες χαλκού, džezvas (παραδοσιακό καφέ γλάστρες), και άλλα αντικείμενα που είναι δημιουργημένο χρησιμοποιώντας ειδικές τεχνικές περάσει κάτω μέσω των γενεών. Κιτς σουβενίρ στο Bascarsija κατασκευασμένο από σφαίρες είναι δημοφιλής με τους τουρίστες περίεργος για τη χώρα είναι η ιστορία του πολέμου.